Nins apadrinats a Burundi
Nins apadrinats a Burundi

El projecte d’apadrinaments de Veïns Sense Fronteres (VSF) parteix de la situació d’extrema vulnerabilitat d’un gran nombre d’infants que viuen en un entorn familiar i social d’extrema pobresa. Les seves famílies o les famílies d’acollida no poden garantir la seva subsistència. És en aquest marc que VSF desenvolupa el projecte d’apadrinaments, basat en les aportacions solidàries tant a nivell econòmic com de relacions humanes, per canviar la sort d’aquests nins i nines, homes i dones del futur.

Entre les famílies d’aquests infants apadrinats es potencia la realització d’activitats productives o comercials. S’estudia conjuntament amb la família de l’infant l’activitat més adient. Amb els recursos aportats pels padrins s’avancen, en forma de crèdit anual, vàries mensualitats que serveixen com a capital inicial per posar en marxa algun projecte. Així, els destinataris són estimulats a deixar de ser simples beneficiaris de les ajudes per esdevenir agents actius del seu propi desenvolupament.

Quan la situació econòmica de la família d’un infant evoluciona positivament i obté els recursos indispensables per a la seva subsistència, l’infant apadrinat de la família en qüestió passa a la categoria de “tutelat” i, per tant, la seva família pot accedir a crèdits reemborsables. D’aquesta manera la quota del padrí o padrina es destina a l’apadrinament d’un altre infant.

 Les relacions que s’estableixen entre els padrins i els apadrinats són molt importants, tant per als padrins com per als apadrinats, perquè és una possibilitat d’establir noves relacions interculturals. Així mateix, les famílies dels infants apadrinats es senten acompanyades per fer front a la seva situació de vulnerabilitat.

Visita a nins apadrinats a Burundi
Visita a nins apadrinats a Burundi
Festa infants apadrinats a Burundi
Festa infants apadrinats a Burundi
Interwiu à Antoine Kaburahe-IWACU
1.pdf
Documento Adobe Acrobat 429.1 KB
Què està passant a Burundi?
5.pdf
Documento Adobe Acrobat 151.6 KB
Pierre Nkurunziza crée une Commission Nationale de Dialogue interburundais
2.pdf
Documento Adobe Acrobat 197.5 KB
¿Provoca Occidente la inmigración de los africanos?
4.pdf
Documento Adobe Acrobat 317.6 KB